Acoperisuri metalice potrivite pentru locuintele voastre

Constructia sau renovarea unei case este un pas important in viata fiecaruia si, tinand cont de progresul pe care-l inregistreaza constructia de imobiliare in ziua de azi, este si un subiect de actualitate.

Acoperisul este un element foarte important si trebuie realizat din materiale de calitate, ce asigura pe langa confort si durabilitate, si o estetica superioara, extreme de importanta in alegerea tipului de invelis. In prezent, cererea este mare pentru realizarea acoperisurilor metalice, in special pentru cele realizate din tigla metalica sau tabla faltuita. Materia prima din care se realizeaza acestea, otelul, confera, in primul rand, rezistenta impotriva intemperiilor naturii, dar si un aspect elegant.

Sunt folosite mai multe tipuri de invelitoare metalice utilizate pentru acoperisuri, printre care cele mai intalnite sunt tigla metalica, tabla faltuita, tabla cutata si sindrila metalica, ultimele doua neavand aceeasi versatilitate ca primele.

  • Tigla metalica – este ideala cand se doreste obtinerea unui aspect clasic, la un buget rezonabil, in cazul in care nu se permite achizitionarea unei tigle clasice, ce poate ajunge la preturi foarte mari. Termenul de garantie fiind de peste 30,40 de ani, iti asigura o durabilitate acceptabila. Poate fi utilizata sub diferite forme, atat pentru casele noi, cat si pentru cele mai vechi, intr-o paleta de culori variata. Greutatea mica si flexibilitatea reprezinta un mare avantaj, atat la montaj, cat si la manipulare.
  • Tabla faltuita – pretul redus de achizitie determina utilizarea frecventa acestui tip de material. Prezinta un sistem de imbinare realizat prin faltuirea panourilor de tabla si prinderea prin cleme, fara a strapunge metalul, obtinandu-se o flexibilitate crescuta si o rezistenta mare la coroziune. Se poate monta pe acoperisuri cu pante scazute, chiar de la 5°, pana la planuri verticale.
  • Tabla cutata – prezinta un pret similar cu cel al tablei faltuite. Detine, in plus, un strat exterior de zinc ce-i creste rezistenta la coroziune. Cutele asigura o imbinare superioara, astfel apa nu poate patrunde in interiorul casei. Se preteaza, mai mult, pe stilul traditional si nu pe cel modern.
  • Sindrila metalica – Se preteaza, si ele, pe stilul traditional si nu pe cel modern, potrivindu-se, mai mult exigentelor stilistice traditionale. Seamana ca si design cu sindrilele traditionale din lemn, fiind utilizate pentru casele clasice sau cele in stil rustic.

In concluzie, invelitoarele de acoperisuri metalice confera siguranta, durabilitate si un aspect elegant. In functie de calitatea materialelor utilizate si a priceperii angajatilor din constructie se pot obtine rezultate  ce pot satisface si cei mai exigenti client.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *